فرآوری کرومیت

کرومیت چیست

کروم یکی از فلزات سخت، شکننده و رنگ طوسی و مشکی روشن دارد که در سال ۱۷۹۸ میلادی به وسیله  (V.L.Vauquelin) کشف شد. این کانی معدنی به همراه مولیبدن و تنگستن در گروه ششم واسطه جدول تناوبی عناصر قرار دارد.خواص مکانیکی کروم در ارتباط با استحکام و کارپذیری آن، از جمله سختی، استحکام کششی، قدرت چکش‌خواری، نورد و غیره است. کروم از بابت پذیرش قدرت چکش‌خواری، نورد و غیره عنصر ضعیفی تلقی می‌شود، اما زمانی که این عنصر از وجود عناصری مانند اکسیژن، هیدروژن، کربن و نیتروژن خالص شود تا اندازه‌ای نرم شده و می‌توان آن را چکش‌خواری و یا نورد کرد. کروم با سایر عناصر سه گروه ترکیب برقرار می‌کند که می‌توان آنها را در اکسیدهای کروم به‌صورت نمونه و به شرح زیر ملاحظه کرد.

کاربرد کرومیت

عمده‌ترین کانی‌های در بردارنده عنصر کروم عبارتند از کرومیت، اووراروییت (گرونای سبز)، کامرریت (کلریت بنفش رنگ) FUCHSITES (مسکویت سبزرنگ)، کانی کرومیت مربوط به گروه اسپینل بوده و از نظر ترکیب شیمیایی فرمول FeCr2O4 را برای کرومیت خالص و (Mg,Fe) Cr2O4 را برای ماگنوکرومیت، Fe(Cr,Al)2O4 را برای آلوموکرومیت و (Mg, Fe) (Cr, Al)2O4 را برای کروموپیکرتیت در نظر میگیرند. بدین ترتیب کانی‌های گروه کرومیت با فرمول عمومی (Mg,Fe) (CrAlFe)2O4 مشخص می‌شوند.

فرآوری کرومیت

برای بدست آوردن کرومیت از ماده معدنی کروم ابتدا کانیها باید در تجهیزات خردایش شروع به ریز کردن و دانه بندی کنند و بعد از عملیات خردایش در سیلوی اولیه دپو میگردند.بعد از دپو سیلو اولیه شروع به کار نموده و مواد به دهانه بال میل هدایت شده و مصالح به صورت پودر میکرونیزه 100 تا 500 میکرون تبدیل میشود و سپس به دستگاهی به نام هیدروسایزر انتقال پیدا کرده و بعد وارد میز لرزان شده و عملیات تولید کنستانتره کرومیت آغاز میگردد.